Skip to content

BLINDFOLD ‘World Of Fools’ Symboliek

THIS TOPIC IS STILL SUBJECT TO RESEARCH


Genoeg met dat testpress gedoe. Deze post is een zoveelste ode aan de (h)8000 groep BLINDFOLD. Ik doe hem in het Nederlands omdat het uit mijn hart komt en niet een 100% objectieve review is van de plaat. Het is de symboliek die telt hier.

Desondanks het feit dat het niet commercieel opgeklopt was of bedoeld was, heeft deze singel ‘World Of Fools’ een relevante historie. Zoals H8000Central al zei was het gewoon een waarderen van de bezoekers die de record release bijwoonden. Dit waarderen en niet munt slaan uit staat in fel contrast tegenover de hedendaagse hardcore.
In de Verenigde Staten daarentegen wordt vinyl op ontelbare kleuren geperst terwijl het eigenlijk gewoon gaat om dezelfde plaat met dezelfde boodschap en muziek.
In de tijden van deze singel ging het louter om een versie voor de gewone luisteraars en een versie voor de vinyl-liefhebbers die totaal weg waren van vinyl in een bepaalde kleur anders dan zwart.
Die waardering die de fans voor de bands hadden wordt tegenwoordig helemaal weggedrukt door een commercieel en soms onrespectvol gedoe. De organisators van het optreden willen een deel, de band wil geld, alsook de gewone luisteraar die eigenlijk niets heeft gedaan deelt tegenwoordig – als hij geluk heeft – in de ‘prijzen’. Door het herverkopen op ebay bijvoorbeeld.
Toen was dat nagenoeg helemaal niet zo. Langs deze weg wil ik eens duidelijk maken dat het respect tegenwoordig helemaal weg is en dat het winstbejag de vaandel zwaait. Wij kunnen veel leren uit de scene van toen. Toen was er nog wederzijds respect en appreciatie. Het zijn zij die de verandering in hardcore grotendeels hebben doorstaan en desondanks dat onrespectvol gedoe er nog altijd in geloven en grote inspanningen ervoor leveren die deze plaat gefrabriceerd hebben.

Dit kleine plaatje symboliseerd dat voor mij; Wereld Der Dwazen !! Wereld waar luiheid en intellectuele of artistieke roof wordt beloond. Deze plaat is ook het bewijstuk dat onze voorgangers het heel anders deden en met veel meer respect en creativiteit.

Ik zal deze tekst ooit wel eens vertalen naar het Engels en er concrete voorbeelden aan toe voegen. Moesten jullie hem goed vinden of er hier en daar wat willen veranderd zien, laat mij dit dan weten.
Ik zou in de toekomst ook wel de groep Blindfold er buiten laten maar wel vertrekken vannuit hetzelfde standpunt… We zien wel.

3 replies »

  1. Goeie post…Ik weet wel dat het concept van de color 7″ inderdaad een soort van souvenir was voor diegenen die erbij waren toen, niet echt met het idee van er een super zeldzaam item van te maken of zo, want wie er was geweest ging toch zowiezo die 7″ niet van de hand doen.De Jezus afbeelding en de titel van de 7″ zeggen genoeg in feite. Terwijl de titel ook in feite een strofe was uit een nr van The BeeGee's (no kidding), dit in combinatie met de Jezus. Meer dan een geslaagde inside joke voor ons.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Chronological Archive

Insert you email address to follow this blog and to receive notifications about new posts.

hardcore/metal vinyl

underground music record collecting blog since 2009

The One Thing That Still Holds True

underground music record collecting blog since 2009

The Endless Quest...

underground music record collecting blog since 2009

Do not consider yourself free

vinyl | tape | cd pick ups

%d bloggers like this: